Новият дом на Porsche в България беше официално открит на 19 септември 2024 година. Новият търговско-сервизен комплекс Porsche Center Sofia е модерен, луксозен и технологичен, фокусиран към първокласното клиентско изживяване. Официалното откриване на новия комплекс беше съпътствано с премиерата за България на новото електрическо Porsche Macan.

Вижте снимки на новия комплекс на Porsche  >>  >>  >>

Екипът на официалния вносител на Porsche за България - "Витоша Спортс Карс", сподели, че новата търговска концепция Destination Porsche е отговорът на Porsche на променящите се клиентски предпочитания и еволюцията в продажбата на автомобили. Стремежът на компанията е да превърне Porsche Center Sofia в модерно място, което развива и обединява общността на Porsche в България.

Porsche Center Sofia се намира в София на бул. „Цариградско шосе“ 166

Снимка: Porsche

Изцяло новият Porsche Center Sofia се намира в София на бул. "Цариградско шосе" 166, срещу резиденция Врана. Комплексът, разположен на 8000 кв.м разгъната площ, комбинира изложбена зала, следпродажбени услуги с бърз и основен сервиз, каросерийно-бояджийна зона, сервиз за класически автомобили, изложбена зала със сертифицирани употребявани автомобили Porsche Approved, складове за резервни части и офиси.

В модерния и просторен център са представени едновременно 13 автомобила. Следпродажбената зона включва високотехнологични бърз и основен сервиз с общо 13 подемника, три зони за активно приемане и каросерийно-бояджийни услуги с оборудване от последно поколение. За удобството на посетителите Porsche Center Sofia разполага с 250 покрити паркоместа.

Снимка: Porsche

Развитата инфраструктура за зареждане на електрически автомобили предлага удобно и бързо решение за зареждане с 4 броя ултрабързи зарядни станции и с два броя станции за бързо зареждане с постоянен ток и над 10 броя зарядни станции с променлив ток. В новия комплекс е направена инвестиция в зелени енергийни решения чрез инсталиране на фотоволтаици с обща мощност от 700 кВт. В слънчеви дни соларните панели осигуряват 100% от енергийните нужди на целия комплекс.

Новият Porsche Center Sofia е оторизиран партньор на подразделението за класически автомобили Porsche Classic, като е едва третият от 27 държави в Централна и Източна Европа, в който се продават и обслужват класически автомобили Porsche.

Porsche 356 Cabriolet

Снимка: Георги Павлов

Новият Porsche Center Sofia е най-големият комплекс на марката в Централна и Източна Европа, построен според най-новата концепция Destination Porsche. Строежът на комплекса започна през 2023 година и продължи 15 месеца. Архитектурната концепция отразява наследството и иновацията на марката Porsche. Изчистената външна фасада създава приятна атмосфера и приканва посетителят да започне своето пътуване в света на Porsche.

Луксозният интериор наподобява стартова решетка от състезателна писта и пресъздава уникалното наследство на марката в моторните спортове. Всичко това прави Porsche Center Sofia един от най-модерните в Централна и Източна Европа и вълнуваща дестинация за любителите на Porsche.

Снимка: Porsche

Вълнуващ свят с различни тематични модули

Новият търговско-сервизен комплекс Porsche Center Sofia се състои от разнообразие от тематични модули, които са пряко свързани с вълнуващия свят на Porsche. Спокойната и приятна зона за отдих Porscheplatz предоставя на клиентите пространство за срещи с приятели, собственици на Porsche, където те се наслаждават на теми, които ги обединяват. Тук те ще усетят в най-пълна степен своята принадлежност към една много специална общност, което е един от основните двигатели на Porsche.

Porsche 911 Cabriolet

Снимка: Георги Павлов

Зоната за конфигурация на автомобили позволява на клиента да визуализира своите идеи и приключението да конфигурираш уникален автомобил Porsche се превръща в едно много дълбоко лично изживяване. Модулът Highlight представя най-новите модели на Porsche. Модулът E-Performance разполага със зарядна станция и отразява еволюцията на Porsche към по-екологично и устойчиво бъдеще. Зоната Tequipment представя аксесоари и продукти, които подобряват ежедневната употреба и поддръжка на автомобила.

Porsche 911 Cabriolet

Снимка: Георги Павлов

Зоната за класически автомобили представя легендарната история на Porsche. В бутика Porsche Lifestyle клиентите ще се потопят в свят, в който очарованието на Porsche се простира отвъд тръпката от шофирането. Друг важен елемент на новата концепция е целенасоченото използване на дигитални инструменти като екрани и очила за виртуална реалност. По тази начин продуктите и услугите на марката могат да се изживеят интерактивно.

Премиера за България на новото изцяло електрическо Porsche Macan

Новото изцяло електрическо Porsche Macan беше представено за първи път в България по време на откриването на комплекса Porsche Center Sofia. Първото Porsche Macan беше въведено на пазара преди 10 години. От 2014 година досега са доставени повече от 800 000 автомобила Porsche Macan по целия свят. Тази успешна история ще продължи с новия, изцяло електрически наследник, който ще се произвежда по въглеродно неутрален начин в завода на Porsche в Лайпциг.

Porsche Macan

Снимка: Porsche

Второто поколение на Porsche Macan е изцяло електрическо и отново впечатлява със своя прогресивен и неподвластен на времето дизайн, присъщ на марката Porsche. Новият електрически модел Porsche Macan предлага задвижвания с мощност до 639 к.с. и максимален въртяy момент до 1130 Нм, които осигуряват изключителни динамични качества, възможност за движение по всякакъв терен и практична функционалност за ежедневието.

Топмоделът Porsche Macan Turbo ускорява от 0 до 100 км в час за 3,3 секунди и развива максимална скорост от 260 км/ч. Поведението на пътя и качествата, присъщи на един спортен автомобил, са съчетани с високоефективна система за бързо зареждане с мощност от 270 кВт и до 643 км пробег според стандарта WLTP. Цените за България стартират от 165 000 лева.