В последните дни имаше очаквания за състезание между пикапите Ford F-150 и Tesla Cybertruck, представен преди броени дни от Илон Мъск, но се оказа, че подобна атракция вероятно няма да се случи.

По-рано един от вицепрезидентите на Ford покани Илон Маск да им изпрати своя пикап за тестване и шефът на Tesla се съгласи.

Сега обаче представител на Ford, чието име и позиция TechCrunch не разкрива, казва, че туитът на Съндийд Мадра не е бил предложение, а само индикация за абсурдността на оригиналното видео, в което Cybertruck влачи F-150.

Тестът във видеото на Tesla наистина е несправедлив, тъй като шофьорът на F-150 натиска газта на пикапа много по-късно отколкото водача на Cybertruck, отбелязват от Ford.

Учените обаче са единодушни, че електромобилите имат много по-добър въртящ момент и сила на теглене от традиционните коли. Така победата на електрическата Tesla е сигурна.

С най-продавания пикап за 42 години в Америка, ние винаги сме ангажирани да обслужваме нашите клиенти, без значение какво казват или правят другите. Очакваме с нетърпение нашия изцяло нов хибрид F-150 през следващата година и изцяло електрическият F-150 след няколко години”, казват от Ford.

Очевидно очакваната „битка” на двата пикапа няма да се състои на този етап, като изглежда, че самата Ford не се стреми към подобна демонстрация.

Истината обаче е, че Илон Мъск отново успя да сложи автомобилните гиганти в малкия си джоб със способната и свръх футуристична Tesla Cybertruck.