Френският премиум хечбек е получил нова предна решетка с емблемата на DS, а фаровете са се сдобили с ксенонови LED светлини.

Вижте снимки >>

Отстрани забелязваме нови хромирани елементи, докато задницата може да се похвали с нови стопове и два хромирани ауспуха, вградени в задната броня.

Интериорът на обновения Citroen DS5 се е сдобил с нова инфотейнмънт система със сензорен дисплей, който заменя голяма част от физическите бутони в колата.

Citroen DS5 се е сдобил с множество системи подпомагащи водача, като адаптивни предни светлини, които автоматично превключват между къси и дълги и следяща слепите точки система.

Новост е и камерата за задно виждане, както и хедс-ъп дисплеят.

Обновеният Citroen DS5 разполага с най-новите двигатели на PSA групата - бензиновия THP 165 и дизеловите BlueHDi 120, BlueHDi 150 и BlueHDi 180.

Върховият модел обаче е дизелов хибрид, съчетаващ 2.0-литров агрегат с електромотор и система за задвижване на всички колела. Общата мощност на хибридната система е 200 к.с.

Фейслифтът на Citroen DS5 ще направи публичния си дебют на автошоуто в Женева, а колата е част от стратегията на PSA групата за отделянето на DS в самостоятелен премиум бранд.