Световната премиера на новия кемпер Volkswagen California ще се състои на 7 май 2024 година. Новата генерация на California ще продължи да се произвежда в германския завод на Volkswagen в Хановер от лятото на 2024 година. Преди да представи новото издание, Volkswagen се сбогува с най-успешния кемпер до момента и представя финалното издание на най-популярния дом на колела California 6.1.

Последните произведени бройки на кемпера ще бъдат отличени със специалния стикер за финално издание Last Edition. Volkswagen California беше и все още е най-популярният кемпер в своя клас. Неговите варианти Beach, Coast и Ocean са по-обичани и търсени от когато и да било преди и производственият им тираж в актуалното поколение California 6.1 вече е напълно разпродаден. Възможността за индивидуална поръчка при търговците на марката приключи.

Снимка: Volkswagen

Последните 1500 екземпляра California, които ще слязат от производствената линия в Хановер до лятото, ще се отличават отдалеч и феновете ще могат да ги разпознаят веднага по стикера с надпис Last Edition на задните странични колони на покрива. Това обозначение ще бъде ярък белег, който ще откроява безпогрешно последните бройки на California на платформата на Transporter 6.1.

В етапа на своята съвършена зрялост, California 6.1 продължава да бъде безспорен лидер в своя пазарен сегмент, но независимо от това съвършенство е време за пълно преосмисляне на моделната линия и подготовка за посрещане на бъдещите предизвикателства. Новият кемпер ще съхрани традициите и силните страни на California, за да бъде винаги с една крачка пред другите с последните иновации в технологиите, комфорта и практичността.

Снимка: Volkswagen

Версията на California, базирана на шестото поколение на Volkswagen Transporter, дебютира на пазара през 2015 година и изведе продажбите на ново, по-високо ниво с многобройните системи за асистенция на водача. През 2017 г. новият Volkswagen T6 California счупи рекорда на моделната серия, отчитайки 15 155 нови регистрации в рамките на една година.

От 2019 година насам историята на успеха на моделната серия намира своето продължение в лицето на новия Volkswagen California 6.1, който продължава последователно отличното представяне на своите предшественици. Една от новите функции при него е сензорният екран в конзолата на покрива, който може да се използва за управление на всички основни функции и настройки на кемпера и предлага богата и разнообразна информация по всяко време.

Снимка: Volkswagen