Volkswagen потвърди, че през следващата година ще има нов кемпер California, който е в процес на разработка и ще бъде завършен съвсем скоро. Прототипът California Concept беше разкрит по време на най-голямото изложение за кемпери Caravan Salon в Европа, провеждащо се в Дюселдорф.

Когато бъде представена производствената версия, най-новата California ще стане четвъртият модел в гамата за къмпинг и ще се базира на минивана Multivan. Новият Multivan всъщност е базиран на основата на лек автомобил и използва plug-in хибридно задвижване, което прави тази най-нова California първата версия с хибриден двигател.

Снимка: Volkswagen

От Volkswagen споделят, че концептуалният кемпер California е базиран на Multivan и ще включва иновативни идеи, които също подсилват двойната концепция на ван, който е идеален за ежедневна употреба, но също така за много кратко време се трансформира в кемпер за всякакви приключения.

Новият концептуален модел California има традиционен изскачащ покрив, който позволява място за пътници в основния салон и легло на горния етаж. Скъсеният кухненски бокс от лявата страна на кемпера ще може се използва по различни начини. Ще има котлони на газ и на електричество, които вече могат да се използват и отвън.

Снимка: Volkswagen

Разтегателните сенници от двете страни създават сухо работно място за готвача. На борда на California има всички мебели за къмпинг. Сгъваемите столове, прибрани в чанта на задната врата, са с по-висока и удобна облегалка, масата се побира в плъзгащата се врата и може да се използва както вътре, така и навън.

Вижте отвътре новия кемпер Volkswagen California Concept  >>  >>  >>

Новият Volkswagen California Concept използва plug-in хибридно задвижване, което комбинира бензинов двигател, електромотор и батерия, която му осигурява чисто електрически пробег от около 40 км с нулеви вредни емисии.

Снимка: Volkswagen

Новият модел е мощен, икономичен и ориентиран към бъдещето на чистата мобилност с възможност за изцяло електрически обхват. В същото време неговата пригодност за дълги разстояния осигурява сигурност при шофиране далеч от главни пътни артерии. Следователно не само съседите в къмпинга ще се насладят на хибридното задвижване, докато превозното средство се плъзга безшумно покрай тях.

Снимка: Volkswagen

Новият кемпер California ще бъде напълно свързан и ще се предлага с приложение за смартфон, което ви позволява да управлявате някои от неговите бордови функции дистанционно.

Volkswagen обяви, че новият Multivan California ще бъде по-гъвкав от текущата версия, базирана на Transporter, тъй като ще има две плъзгащи се врати. Концепцията има по една врата от всяка страна и е вероятно това да остане и в серийната версия на новата California.

Снимка: Volkswagen

Преди 35 години на същото изложение за каравани и кемпери, Volkswagen показа първото превозно средство California. Оттогава са произведени около 260 000 екземпляра California, а текущата гама включва три модела California, базирани на T6 Transporter, на големия ван Crafter и на компактния Caddy.

Първата California беше базирана на T3 Transporter и се предлагаше само в два цвята: пастелно бяло и ярко червено. Вътре имаше кухненски бокс. Само две години по-късно, през 1990 г., Volkswagen напълно промени както Transporter, така и California, преминавайки към модела T4 с предно разположен двигател и предно задвижване. Това позволи повече място в кабината и следователно повече място за спане и къмпинг.

Снимка: Volkswagen

Очаква се да има и изцяло електрически вариант на кемпера California, базиран на новия ван ID. Buzz.