През изминалата седмица Министерството на околната среда и водите (МОСВ) получи ключовете на 11 нови автомобила с висока проходимост SsangYong Rexton.

Те ще бъдат използвани за охрана на националните паркове Рила, Пирин и Централен Балкан, съобщиха от Ratola Corporation - изключителен дистрибутор на SSangYong Motor Company за България.
Вижте снимки >>
Поръчката беше спечелена в края на миналата година от "Ратола Лизинг ЕООД" и е финансирана от оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.".
В духа на програмата, целяща подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда чрез подобряване и развитие на базисната инфраструктура, част от остарелия автопарк на "горските" ще бъде подменен с модерни патрулни автомобили, отговарящи на съвременните технически и екологични изисквания.
Печелившият модел Rexton W на южнокорейския SUV специалист SsangYong е с подсилено окачване, самостоятелна трислойна енергопоглъщаща рама тип "стълба" и система за двойно предаване Part-time 4WD с три позиции: 2H (икономичен режим за движение при нормални пътни условия), 4H (4х4 режим за движение по пресечен терен или хлъзгави пътища) и 4L (понижаваща предавка със заключен централен диференциал, за реакция в екстремни ситуации).
Любопитен е фактът, че Rexton-и с механична скоростна кутия, идентични с доставените на МОСВ по ОПОС, са най-новото попълнение в армията на Южна Корея, която от 60 години е верен клиент на SsangYong Motor Company.
В допълнение към високата проходимост и седемте места за пътници в купето, новият Rexton W спечели точки и с модерния си дизелов двигател с директно впръскване на горивото, отговарящ на екостандарта EURO 5, похвалиха се от Ratola.
Двулитровият агрегат RX200е- XDi VGT e с мощност от 155 к.с. и въртящ момент, който още при 1000 оборота в минута достига 190 Нм, a между 1500 и 2800 оборота в минута поддържа 360 Нм. Благодарение на съвременната common-rail система на двигателя, двутонният Rexton W 4DW харчи на дълъг път само 6.3 литра дизел на 100 км, а средният му разход е 7.4 л/100 км.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за SsangYong


Нови автомобили