Това означава, че американския производител на електромобили "гори" с по $8 000 в минута. С тези темпове резервите на компанията ще бъдат изхарчени напълно до 6 август 2018 г., изчислява Bloomberg, цитиран от факти.бг.

В момента Tesla харчи огромни средства, за да навакса катастрофалното изоставане от производствения график на евтиния Model 3, така че загубите не са изненадващи. С представянето на влекача Semi и новия Roadster, чието производство трябва да започне съответно през 2019 и 2020 г., разходите надали ще намалеят.

Старши анализаторът на Bloomberg Кевин Тинан предупреждава, че харченето на пари с такива темпове може да изправи Tesla пред нуждата от $2 млрд. свежи средства към средата на 2018 г. "Няма значение дали ще устискат 10 месеца, или година - имат нужда от кеш и то бързо", коментира Тинан.

Добрата новина за Илон Мъск е поскъпването на акциите на автомобилната му компания с 3% след представянето на Semi и Roadster II, с което пазарната ѝ капитализация достигна $53 млрд. В Tesla са убедени, че ще имат достатъчно пари, за да произведе 5 000 бройки от Model 3 до април, след което очаква "значителен приток на пари".