Вижте снимки >>

Skoda за момента не разкриват снимки на интериора на машината, но е почти сигурно, че той ще следва този на стандартната версия на колата. Благодарение на дългата си колесна база - цели 2841 мм, комбито предлага високи нива на простор.

Superb комби впечатлява с обема на своя багажник - 660 литра, а в случай, че задните седалки бъдат спуснати, полезното място нараства до цели 1950 литра.

С тези цифри Skoda Superb Combi се превръща в първенец в своя клас.

Гамата двигатели на новия Superb Combi е взаимствана от тази на лимузината Superb - това са ново поколение бензинови и дизелови турбо агрегати, с мощност между 120 и 280 к.с.

Двигателите покриват стандарта Euro6 и са оборудвани стандартно със системата старт/стоп, както и система за възстановяване на енергията при спиране. Всичко това намалява средния разход на гориво с 30% спрямо предходното поколение.

Предлаганите трансмисии са ръчна или автоматична DSG, като за някои от вариантите на Skoda Superb Combi е налична и система за задвижване на всички колела.

Публичният си дебют Skoda Superb Combi ще направи на автошоуто във Франкфурт през септември, а малко след това ще стартират и продажбите на модела.


Какво още можем да очакваме от автошоуто във Франкфурт >>