Третата генерация Skoda Superb дебютира в столицата на Чехия - Прага.

Вижте снимки >>

Автомобилът е със стилна предна решетка и фарове с характерен вид, които могат да бъдат оборудвани с биксенонови светлини и дневни LED светлини.

Стилът на Superb е силно повлиян от концепцията VisionC, като в следствие на това новото поколение на колата има доста по-агресивни и мускулести черти, скосен покрив и подобен на купе външен вид.

Третото поколение Skoda Superb е с 80 мм по-дълга колесна база спрямо тази на неговия предшественик, което гарантира по-високи нива на простор. По цялата дължина на колата се простира "Торнадо линия", а отзад като стандарт се предлагат нови стопове с LED светлини.

ВИДЕО >>

Skoda заявяват по повод на интериора, че ще е "уникално съчетание от просторност и функционалност".

Седанът разполага с голям сензорен дисплей и нова инфотейнмънт система, която е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Климатичната система е разделена на три зони, а воланът изглежда подобен на този в новата Octavia.

Снимките показват луксозен салон с кафява кожа, за който предполагаме, че ще бъде наличен във върховото ниво на оборудване Laurin & Klement, въпреки че от Skoda имат традицията да пускат своите L&K модели малко по-късно.

Като опция ще се предлагат панорамен покрив, седалки с подгряване и аудио система Canton с 12 озвучителни тела.

Сред акцентите са и електрическа ръчна спирачка, автоматична DSG скоростна кутия и характерния за Skoda инструментален клъстер.

Двигателната гама на новия флагмански модел ще включва 5 бензинови агрегата с мощност между 125 к.с. и 280 к.с., а на дизеловия фронт ще видим 3 двигателя с мощност между 120 к.с. и 190 к.с.

Продажбите на новата Skoda Superb ще започнат от юни тази година, а очакваната начална цена е около 25 000 евро.