Компанията BMW публикува нови снимки на своя най-малък модел - 1-Series. На тях се вижда базовата версия на хечбека покрита с камуфлаж, предава Automedia.

Автомобилът, който ще се предлага и като седан, е разработван в продължение на 5 години. Основни конкуренти на новата "единица" ще бъдат Mercedes-Benz A-Class и Audi A3, а премиерата на модела ще се състои по-късно тази година - най-вероятно на автосалона във Франкфурт през есента.

Вижте как изглежда новото BMW 1-Series >> >> >>


Моделът ще използва модулната платформа FAAR, която е с предно предаване. Благодарение на нея, новата 1-Series ще получи по-голямо вътрешно пространство и ще намали теглото си. В салона ще се появи изцяло нов цифров приборен панел.

Топ-версията на модела е бъде M135i, която ще получи агресивни брони и специална решетка на радиатора в стила на роудстъра Z4. Под капака на този автомобил ще бъде поставен 2,0-литров турбомотор с мощност 306 к.с. и 450 Нм въртящ момент, като той ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Новата "единица" на баварците ще е с предно предаване, като водачът ще има на разположение система за разпределяне на въртящия момент BMW Performance Control, както и диференциал M Sport.