"45 години след дебюта на BMW Серия 7 седмото поколение на модела отново е най-модерният и иновативен автомобил в луксозния сегмент", изтъкват баварците относно новия модел.

Вижте как изглежда новото BMW Серия 7 >> >> >>

За разлика от своите предшественици новото BMW Серия 7 ще се предлага само във версията с дълго междуосие на каросерията, което гарантира максимален пространствен комфорт на задната седалка.

Именно комфорта на пътника отзад е в основата на модела. Лимузината дори има 31,3-инчов панорамен дисплей с разделителна способност 8К. На него могат да се провеждат видео конференции, защото колата разполага с 5G антени и има високо ниво на свързаност.

За пръв път за новото BMW Серия 7 се предлага избор както от двигатели с вътрешно горене и Plug-in хибридни системи, както и напълно електрическо задвижване.

BMW M760e xDrive е хибрид с 571 к.с. и въртящ момент 800 Нм.

BMW i7 M70 xDrive ще има чисто електрическо задвижване с два електромотора на предната и задната ос. Неговата задвижваща система ще развива максимална мощност от значително над 600 к.с. и максимален въртящ момент над 1 000 Нм. Най-мощният модел на BMW за обществените пътища ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Ценовата листа започва от 217 300 лева с ДДС, като BMW предлагат и бронирани версии на лимузината.