Един от най-емблематичните автомобили на Chevrolet скоро ще се появи в нови версии. General Motors потвърди намерението си да пусне хибридна версия на Corvette през 2023 г., както и изцяло електрическа версия малко по-късно. В акаунта на автомобилния производител в Twitter е публикувано и официално съобщение за това.

Повече подробности за бъдещия Corvette за сега не са разкрити, така че може само да се гадае какво точно подготвят разработчиците. Ходът обаче е важен за Chevrolet, тъй като Corvette отдавна се е превърнал в символ на американските спортни автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Същевременно обявяването на електрифицирани версии на Corvette не е изненадващ ход, тъй като General Motors заяви по-рано, че до 2035 г. ще премине към производство на изцяло електрически автомобили. Досега стратегията на концерна за електрификация включваше предимно автомобили от други марки, като Hummer.

Настоящите усилия на GM за електрифициране на моделната гама обхващат почти всички сегменти. Това се отнася за електрическия пикап Silverado, предназначен за заможни купувачи, луксозния Cadillac Lyriq и предстоящите Blazer и Equinox. В тази светлина отказът на Corvette от двигателя с вътрешно горене беше само въпрос на време.