Следващото поколение на BMW 2-Series Coupe все още не се появило, но затова пък излизат все повече информация за неговата флагманска версия, която се разработва от спортното подразделение М на баварците. Тя ще излезе през 2023 година, като ще бъде последния бастион на чистата спортна кола - без хибридно задвижване и с механични скорости.

Най-заклетите пуритани ще имат още една причина за радост - по информация на изданието BMW Blog, следващото M2 няма да се предлага със система xDrive. По-голямото спортно купе M4 дава избор от задвижване на задните колела или 4х4, но по-компактният спортен модел ще е само със задно предаване.

Без мощност, насочена към предните колела, бъдещото M2 ще избегне допълнително тегло, което ще е от решаващо значение, тъй като се очаква следващото 2 Series Coupe да порасне и на размери. Мощността на М-версията ще достигне 490 к.с., което ще го постави между M3 стандартното M3 с неговите 480 к.с. и М4 Competition, което развива 510 к.с.

Любопитното обаче е, че в BMW обмислят версия Competiton за M2, при която може да се добави задвижване на четирите колела, а мощността ще скочи над 500 к.с. Преди това обаче - през 2022 година, трябва да излезе стандартното 2-Series Coupe, за което се знае, че ще се задържи в производство до 2029 година.