На тръгване, той е споделил някои любопитни изображения и видеоклипове на потребителския интерфейс на електрическия пикап Cybertruck, който се очаква на пазара в скоро време.

Павел Пиетрика е работил в компанията за производство на електрически автомобили от 2016 година. Той е основател и на собствена дизайнерска фирма, наречена Moderne Grafik Anstalt. Сега портфолиото, показано на уебсайта на новата му фирма, включва някои вече известни изображения на съществуващи продукти на Tesla.

Там е представено и кратко видео, което разкрива потребителски интерфейс на возилото, включващ 3D анимации. По-късно от Moderne Grafik Anstalt са премахнали клиповете, но те вече бяха забелязани от феновете на Tesla.

Очаква се пикапът да бъде пуснат на пазара по-късно тази година. Въпреки това се съобщава за производствени проблеми, които могат да забавят излизането на превозното средство с година или повече.

Иначе футуристичният дизайн бе представен още през ноември 2019 година. По време на събитието изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обясни, че колата е напълно бронирана, като са използвани най-високотехнологичните закалени стъкла и сплави за направата ѝ. Демонстрацията на сцената обаче показа друго – след удар с метални топки по стъклата, те се спукаха без проблем. Това доведе до много шеги, а и загуба на пари за компанията.