Електрическият пикап на Tesla, Cybertruck, ще може да захранва малки домове с електричество. Това обяви изпълнителният директор на компанията за разработка на електрически и автономни превозни средства Илън Мъск.

Предприемачът отговори на въпрос в социалната мрежа Twitter, която той редовно използва. Там, след питане дали пикапът би могъл да дава ток към кемпери или дори малки къщи, той отговори с „Да“.

Очаква се превозното средство да може да носи до 14 000 паунда товар. То ще разполага с масивна батерия, осигуряваща пробег на автомобила до 500 мили.

Планирано е Cybertruck да дебютира по-късно тази година. Иначе футуристичният дизайн бе представен още през ноември 2019 година.

По време на представянето Мъск обясни, че колата е напълно бронирана, като са използвани най-високотехнологичните закалени стъкла и сплави за направата ѝ. Демонстрацията на сцената обаче показа друго – след удар с метални топки по стъклата, те се спукаха без проблем. Това доведе до много шеги, а и загуба на пари за компанията.