Изображенията се появиха в отворената база данни на "Роспатент", съобщи "Российская газета", цитирана от Russia Beyond.

Гарагашян представи обещаващ модел още в края на 2019 година. AG 20 е двадесетият SUV с ниско налягане в гумите, създаден от конструктора.

Вижте как изглежда всъдеходът >> >> >>


Всъдеходът за сняг и блатисти местности AG 20 се различава от "Шерп" в оригиналното си тяло с увеличено вътрешно пространство. В допълнение четириметровият AG 20 получава нов механизъм с хидравлично управление, рама с формата на кутия и верижно задвижване в маслена баня.

Покривът на високопроходимия автомобил е оборудван с палатка за трима души, а също така е осигурена стандартна лебедка. AG 20 може да побере до 11 души. Товароносимостта му е 1000 килограма. Вътре вместо лостове има волан. Централният елемент на кабината е 15-инчов тъчскрийн.

Под капака на руския супер всъдеход е разположен 1,5-литров дизелов двигател Kubota с мощност 44 к.с. Моторът е сдвоен с 5-степенна ръчна скоростна кутия. На сушата AG 20 може да ускорява до 45 км/ч, а по вода може да плува със скорост до 6 км/ч.

Трябва да се отбележи, че конструкторът се раздели с настоящия производител на "Шерп". Гарагашян реши да пусне собствен модифициран всъдеход.