На практика това означава, че за първи път на пазара се предлагат цели две plug-in хибридни версии на Golf, предава Autoclub.

Golf eHybrid е създаден с мисълта за максимален комфорт и осигурява максимална мощност от 150 кВт (204 к.с.). С максималната си мощност от 180 кВт (245 к.с.), Golf GTE от своя страна предлага изключително динамични характеристики, съчетавайки в еднаква степен мощ и енергийна ефективност.

Продажбите на тези две версии на осмото поколение на модела започват веднага, а до края на годината на пазара ще излязат общо осем различни версии на Golf и Golf Variant с хибридно задвижване, с което Golf ще се превърне в продуктовата линия на марката снай-високо ниво на хибридизация.

С представянето на новите Golf eHybrid и Golf GTE, марката Volkswagen изпълнява следващата стъпка от своята мащабна продуктова офанзива. Предстои броят на различните версии в гамата на осмото поколение Golf да бъде разширен именно като част от тази офанзива и през следващите седмици на пазара ще бъдат пуснати знакови спортни модели като новите Golf GTI, Golf GTD и Golf R.

Пускането на пазара на новия Golf Variant също ще се състои скоро. Все по-важно място в продуктовата гама заемат и mild хибридните модели - новият Golf eTSI с първото mild хибридно задвижване с 48 V (максимална мощност 110 кВт/150 к.с.) вече е в продажба, а още преди края на 2020 година ще го последва и още една версия на eTSI с различно ниво на максималната мощност.