Колата е намерена съвсем случайно в един гараж в САЩ. Любопитното е, че автомобилът е преседял в неподвижно състояние цели 44 години. Става дума за Mercedes-Benz 300 SL, произведен през далечната 1960 година. А сега тази кола се продава за 1 095 000 долара, предава факти.бг.

Намирането му в изоставен гараж се случва съвсем случайно, след като въпросният имот, в който се намира и гаражът с колата, е оставен, като наследство на един жител на щата Индиана. Историята на Mercedes-а е доста странна, защото собственикът на този автомобил го купува през 1976 година, но почти веднага след покупката го оставя в гаража и оттогава не го вадил от там.

На километража на 44-годишен забравен роудстър стои цифрата 23 429 километра. През годината, когато този роудстър е слязъл от конвейера Mercedes-Benz е направил само 249 екземпляра. Още по-ценното е, че намереният екземпляр е боядисан в рядък сиво-син цвят, а интериорът е решен в синьо. Вярно, един от собствениците в последствие решава да пребоядиса колата в сиво и да вкара в интериора черен цвят.

Без тези промени, цената на автомобила днес би била значително по-висока. Принципно тези коли се продават изключително скъпо, като миналата година именно екземпляр от Mercedes-Benz 300 SL беше най-скъпо продадената кола. А от модификацията Roadsters са произведени от 1957 до 1963 година общо 1 458 превозни средства.

Редки автомобили често се срещат в гаражи, забравени от минали собственици по различни причини. Например, в началото на март в САЩ откриха второ поколение Corvette Chevrolet, произведено през 1965 г. и стояло почти през цялото време без да се движи. През ноември миналата година в московски гаражи под куп боклуци намериха екземпляр от суперкара Lamborghini Murcielago.