Ако обърнем специално внимание само на електрическите модели, които се предлагат на световния пазар, ще видим, че най-популярният сред тях е Nissan Leaf. Дори е изненадващо, че компанията не надграждат върху успеха му. Особено като се има предвид, че новата тенденция са електрическите кросоувъри.

Скоро обаче това ще се промени. Японският автомобилен производител вече е решил да предложи на клиентите точно такъв вид кола. За основа ще се използват компонентите на Nissan Leaf, но електрическият кросоувър ще се окаже по-мощен и високоефективен автомобил, предава Automedia.

Някои източници твърдят, че неназованият модел вече е показан на конгрес на дилъри в Северна Америка. Съобщава се, че този автомобил има пробег от 483 км. Ускорението от място до 100 км/ч отнема около 5 секунди, а по размери новият кросоувър се доближава до Nissan X-Trail, но с по-голямо вътрешно пространство.

Вероятно, засега става дума само за предсериен прототип. Очаква се обаче моделът да бъде проектирани в стила на Nissan IMq. Автомобилът вероятно ще се появи на пазара през 2021 г. и ще стане част от моделната гама от 8 коли на ток.

Вижте как изглежда Nissan IMq >> >> >>