Рекордното време на Trophy-R e 7.40,1 минути на „Нордшлайфе” с дължина 20,6 км е от 5 април тази година.

Trophy-R е състезателен автомобил, разработен на базата на Megane RS Trophy, който се задвижва от същия 1,8-литров бензинов турбо мотор с мощност 300 конски сили, но е с по-ниско тегло (до 130 килограма в сравнение с Trophy) и е получил подобрения в аеродинамиката и нови настройки на шасито.

Рекордите на Megane RS на Северната дъга датират отпреди 10 година. През 2008 г. Megane RS R26.R записа обиколка за 8.17 минути и постави първия рекорд в категорията на автомобилите с предно предаване.

Време, което беше подобрено 3 години по-късно, през 2011 г., от второто поколение Megane RS във версия Trophy, управлявано от създателя си, Лоран Хургон (8.07,97). През 2014 г. Хургон успя да слезе и границата от 8 минути – 7.54,36 с Trophy-R версията на Megane III R.S. Сега той участва и в опитите за нов рекорд с последния Trophy-R.

Другата добра новина за феновете на Renault Sport е, че Megane RS Trophy-R ще бъде лансиран като ексклузивна лимитирана серия от няколкостотин автомобила а колата ще бъде официално представена този уикенд по време на Гран при на Монако от пилотите на Renault във Формула 1 Дениъл Рикардо и Нико Хюлкенберг.