Това разкри шефът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс.

Всички нови модели Mercedes-AMG, включително и спорткара AMG GT вече няма да се предлагат във вариант само със задно предаване. Това каза лично шефът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс, предава факти.бг.

Вижте кой е най-новият модел на >> >> >>

По-конкретно става дума за предстоящите нови поколения на автомобилите с индекс AMG, които от 2021 година ще само и единствено с 4х4 система за предаване на момента към колелата.

Причината, както каза Моерс е, че клиентите искат точно това. "Заради желанията на купувачите, фирмата не вижда смисъл да влага средства в коли само със задно предаване", заявява Тобиас Моерс.

"Когато предлагахме AMG E-Klasse със задно предаване и опция за 4х4, 90% от продадените автомобили бяха именно с пълноприводна трансмисия. Сега, при новото Е63 с дрифт режим имате кола с 4х4, която има функция да се движи само на задно предаване и това е напълно достатъчно", казва още Моерс.

"Достигнахме до извода, че задното предаване се явява недостатък за AMG от гледна точка на практичност и безопасност", завършва изказването си шефът на AMG.