Принципно, автомобилите руско производство не се славят с кой знае каква надеждност, но новата лимузина на Путин не би трябвало да е такава.
Aurus Senat е разработена от нулата, като в разработката дейно участие взимат специалисти от Porsche. Една снимка обаче, разпространена в интернет пространството, показва, че лимузината на Путин явно има технически проблем случил се по време на движение, предава факти.бг.

Кадрите са направени през зимата, като се предполага, че това са били тестове на колата в реални условия. Така или иначе Aurus Senat се е повредил, а снимката е широко обсъждана в социалните мрежи.

Ще припомним, че автомобилите от проекта "Кортеж" бяха направени за руската върхушка, но трябваше да бъдат пуснати в свободна продажба от началото на миналата година.

До този момент обаче конвейерът не е заработил, а слуховете са, че това ще се случи най-рано през 2020 година. Междувременно готовата лимузина Aurus Senat се използва изключително рядко от Владимир Путин, само за официални церемонии.

В останалото време руският президент предпочита досегашният си проверен Mercedes S600 Pullman Guard.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили