Новият проект на Vilner превръща стар Трабант в един "образцов автомобил".
Всеки роден преди 90-а разпознава мигновено формите на Trabant“, казва Атанас Вилнер.

„Автомобил, който е много повече от достъпна форма на транспорт. Той е символ на една ера на разделение, белязала съдбите на няколко поколения“.

Трабантът, влязъл във Vilner Garage обаче, е от последните произведени. На мястото на двутактовия мотор на Trabant 601 е монтиран 1-литров агрегат от VW Polo MkI, скоростите вече са долу, като визията на Trabant 1.1. на практика остава същата, като на 601.

Вижте как изглежда тунингованият Trabant >> >> >>


Създадохме интериор, какъвто Trabant никога не е имал. Избрахме карирания десен, за да остане верен на ретро стила, като същевременно използвахме най-съвременните методи за изработка“, казва Вилнер.

Салонът е обвит в текстил и дублирана кожа. Последната се нарича така заради меката подплата, което и придава специфичен обем и я прави също толкова приятна на пипане, колкото и за окото. Седалките са облицовани ‘Ivory Soft’ кожа, в средата е поставен кариран текстил, а подглавниците умишлено са оставени в оригинален вид. Таблото също комбинира финия естествен материал с текстил, като цветът на винтидж кожата там е ‘Charcoal Black‘.

Кормилото е Momo, облечено с черна кожа и съшито с контрастни шевове, като в средата е поставена значка с номер 21.

Сменихме всички емблеми на ‘Sachsenring Karosseriemodule’ с любимото число на собственика. Поставихме го и на B-колонките, в центровете на джантите, на вратите и дори на покрива на колата“, казва Вилнер.

Таванът отвътре е изцяло покрит с раиран текстил, какъвто е положен и около кожения лост на 4-степенната кутия. Радиото? Изглежда старо, но ретро визията му прикрива модерна техника.

Екстериорът също е претърпял промени. Фаровете са изцяло LED, като дневните светлини дублират и функцията на мигачите. Всички панели на колата са напълно ревизирани, таванът е получил графика ‘21’, повтаряща изпълнението на салона, която присъства и на вратите. Джантите също са получили специално отношение: „текстилна“ обработка и централни капачки с любимото число на собственика.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили