Вчера на сайта Club Alfa се появи частично изображение на колата, която трябва да излезе на пазара през 2022 година, предава Autoclub.

Изображението е от документите на Alfa Romeo, а моделът се оформя като гран турър, който ще бъде задвижван от хибридна система с мощност 600 конски сили.

Най-вероятно основната част на тази система ще е познатият от гамата на Alfa 2,9-литров V6 бензинов мотор с две турбини, който ще работи с все още неуточнен електромотор.

Освен това, анализаторите очакват, че новата GTV ще е със задвижване 4х4, векторно насочване на въртящия момент и 50/50 разпределение на теглото между предния и задния мост.

Платформата, използвана от Alfa – Giorgio, е създадена с идеята, че на нея ще се качват и електрифицирани модели, което обещава интересно развитие на гамата на италианците.

През 2022 Alfa ще предложи и новия си суперавтомобил – 8C, който също ще е с хибридно задвижване.

Естествено, като при всички планове на Alfa Romeo и Maserati в последните години, закъснението е постоянен фактор и все още няма достатъчно доказателства, че и този срок ще бъде спазен. В същото време продажбите на Alfa не се развиват така, както очакваха големите босове на FCA въпреки лансирането на нови модели и възраждането на марката определено не върви с планираните темпове.