Проучване на AAA разкрива, че цели 71% от гражданите на САЩ нямат никакво доверие в безпилотните автомобили. Оказа се, че сред тях е и президентът на страната Доналд Тръпм.

Според информация на Axios той е заявил, че не би се доверил някакъв компютър да управлява автомобила му. Интересното в случая е, че президентът винаги е твърдял, че знае повече за технологиите от всеки свой експерт, предава Mobile Bulgaria.

В същото време Тръмп никога през живота си не е използвал компютър и като цяло няма доверие на техниката. Според източниците на сайта Axios Доналд Тръмп изпитва особено недоверие именно към самоуправляващите се автомобили и често е илюстрирал пред свои познати това си отношение.

Така например политикът наскоро е заявил: "Можете ли да си представите да седите на задната седалка на кола и изведнъж тя да започне да се движи на зигзаг и вие да не можете да спрете проклетото нещо?".

Подобно отношение Тръмп е демонстрирал още през 2017 година пред Илон Мъск относно планирания "автопилот" на електромобилите Tesla. Най-странното в случая е, че администрацията на САЩ точно в момента се опитва да форсира развитието именно на такъв тип превозни средства.

Министърът на транспорта Елен Чао преди седмица обяви създаването на нова регулаторна агенция, която трябва да ускори въвеждането именно на безпилотни автомобили.