Специалната версия носи името R8 Decennium (десетилетие на латински) и се отличава с интересни дизайнерски добавки, за да се отличава от „масовите” R8, предава Automedia.

Decennium ще предлага в шест цвята, сред които матово сиво, сребристо сиво, черно и синьо, отделни елементи и акценти са в бронзово, джантите са 20-цолови, а предният сплитър, праговете, дифузьора и външните емблеми са бляскаво черни.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>

Интериорът е изцяло черен, с отделни елементи с цвят на мед, скоростният лост, воланът и облегалките за ръцете са тапицирани с алкантара, а карбоновите елементи присъстват осезаемо в купето.

Стилизирано лого Decennium пък е основният акцент на централната конзола, като такива лога се появяват на вратите, праговете и т.н. Естествено, всяка една от тези 222 коли има индивидуален номер, който също е на видно място.

Що се отнася до задвижването, тук звездата е рожденикът – 5,2-литров V10 двигател с мощност 620 конски сили, който осигурява на Decennium ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди и максимална скорост 332км/ч. Лимитираната версия излиза на пазара тази пролет, а цените стартират от почти 222 000 евро.