За радост, предварителните рендъри на модела се оказват доста близко до истинската му визия. Откриваме доста сходни черти с концепта Exalt.

Предната част е доминирана от нови LED светлини, които имат овална форма. Отзад пък водещ елемент са стоповете, които предлагат познат дизайн от кросоувърите 3008 и 5008, предава autoclub.bg.

Вижте снимки >> >> >>



Новият 508 ще се сглобява на EMP2 платформата, което ще позволи намаляване на теглото в сравнение с предшественика и ще предложи още по-просторен салон.

При лансирането си, возилото ще се продава със само един бензинов мотор. Това е 1.6-литрово турбо във версии със 177 и 217 к.с. Дизелите са два - 1.5 и 2.0, познати ни от други модели на PSA. Мощностите тук ще бъдат три - 128 к.с., 158 к.с. и 177 к.с.

Двигателите ще се предлагат или с 6-степенна механична скоростна кутия, или с нов 8-степенен автоматик. Плъг-ин хибридна версия ще се появи през 2019 година.

Продажбите на модела ще започнат скоро след неговата официална публична премиера в Женева в началото на следващия месец.