Вижте снимки >> >> >>


Електромобилът изненадва със своя луксозен вид, като си личат взаимстваните стилистични елементи от по-върховите Model S и Model X елементи.

Интериорът е изключително футуристичен, а единственият прибор, който от Tesla са монтирали на таблото е огромен сензорен дисплей с 4K резолюция, заменящ всички механични бутони.

Освен това, заради разположението на батериите, интериорът е по-просторен и предлага комфорт за 5 пътници.

"Купето може да побере дори един сърф", твърди собственикът на Tesla, Елън Мъск.

Що се отнася до техническите характеристики, те все още не са напълно разкрити, но се знае, че с напълно заредени батерии колата ще може да изминава повече от своите конкуренти като Chevrolet Bolt.

Максималният пробег ще е около 350 км.

Друга разкрита информация е, че колата ще получи всички системи за сигурност, с които разполагат Model S и Model Х, а дори базовият вариант на Model 3 ще разполага с функция за автономно шофиране.

Електромобилът ще има максимален резултат на краш тестовете.

Освен това Tesla обеща да увеличи близо 3 пъти броя на станциите си за зареждане с електрически ток, като те ще използват напълно безплатно, а такива ще има както в САЩ, така и Европа.

Model 3 трябва да излезе на пазара в края на следващата година, с обявена базисна цена около 35 хиляди долара, съобщава БГНЕС.

Това е два пъти по-малко от всеки от двата модела, които в момента продава Tesla – Model S и кросоувърът Model X, които започват от 70 хиляди.

Досега за Tesla Model 3 има направени над 115 000 поръчки и то само за период от 24 часа.

Елън Мъск е заявил, че това е само първата част от изненадата, а втората предстои, като може би тогава ще бъдат разкрити пълните характеристики на колата.