През август в София стартира пилотният проект на голяма такси компания, която ще тества възможностите на изцяло електрическия KIA Soul EV да стане редовно такси
По време на кампанията ползването на таксито ще бъде безплатно за всеки, който се качи в него.

Вижте снимки >>

„За нас това е важна стъпка както за развитието на компанията, така и за развитието на такси бизнеса като цяло. Ако успеем да наложим подобни автомобили за таксита, то положителните страни ще са много както за града, така и за жителите“, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi.

Подобна кампания вече има в Ню Йорк, където 6 електрически автомобила се тестват в рамките на 12 месеца да бъдат таксита.

„За момента всички данни, които имаме от подобни инициативи, не само в Ню Йорк, но и Лондон са обнадеждаващи, защото освен, че колите са щадящи природата, са и доста по-изгодни за шофьорите“, допълва Кокошаров.

KIA Soul EV е първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии.

Soul EV безпроблемно и лесно се зарежда във всяка стандартна 120V електрическа мрежа или конвенционално 240 V зарядно устройство, като с едно зареждане електромобилът изминава до 212 км.

Благодарение на инстантния въртящ момент електромоторът гарантира ускорение до 100 км/ч за по-малко от 12 секунди и максимална скорост от 145 км/ч.

От КИА Моторс България се похвалиха, че са първата компания, която предлага на собственици на електрически превозни средства да заредят безплатно своите електромобили. На територията на търговско-сервизния комплекс на марката в София, компанията монтира специална зарядна станция KEBA, подходяща за зареждане на всички марки и модели електрически возила, които разполагат със заряден кабел за Тип 2 контакт.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за KIA


Нови автомобили