Opel разкри реалния разход на гориво за моделите си

Opel се превърна в първата германска марка, която разкрива реалният разход на гориво за моделите си.

Обратно в новината

Коментари - Opel разкри реалния разход на гориво за моделите си | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като бивш собственик на Астра 1.4 Екотек с 90 коня потвърдждавам, че е възможно да има разход 5.2 на сто.Случвало ми се само веднъж - нормално каране макс до 100км/ч, ограничаване на изпреварванията, естествено с изкл. климатик и пътя беше основно равнинен без пътници и багаж.Иначе нормално извънградско гореше между 6-7 на сто.Всичко написано е на базата на 6 години управление на горното возило.Астра с нищо не блести, но винаги ти върши работа и те кара от т. А до т. Б, това мисля е повече от достатачно.Относно 150 коня,.. ами ако се кара под оборотите за вкл. на турбото, може и да даде 5 на сто разход, при обстоятелставата описани по-горе от мен.

Има само един метод на изчисление: за 1 пълна година (4 сезона) се засичат пробег и заредено гориво. Разделени дават разхода. И то за конкретният шофьор. Всяко натискане на педала за пиене на гуми, пускането "само за няколко минути" на климатика през лятото и топлото през зимата, когато колата стои на място изменя тотално средният разход. Немският закон гласи, че студена кола не се подгрява на място а се запалва и се кара с ниска скорост докато загрее. В САЩ масово се стои поне 15 минути да "загрее" колата. И зиме и лете. За да се пазел двигателят. И вярват. Имам втора Хонда и това което е написал производителят за градски разход е близко до моят разход. Без подгряване и седене на паркинг. Изключително голямо отражение на разхода дават гумите и тяхното налягане. Поетът го е казал: не става и душата в рая и онази работа до края. Както и да имаш до себе си красива дама почти без разходи. Неисказано е удоволствието да натискам газта до края, с най-качествения бензин и с широки нископрофилни гуми. В разумните и законни граници. Една качественна кола е както качествената жена - самото общуване е удоволствието а не екстремните състояния :)

Между 5.0 литра и 8.5 литра на 100 км звучи достоверно и достатъчно точно.

Пред вид "богатата" ни родина искам да напомня на всички желаещи да си купят "нов автомобил на старо", опел астра е най-добрият вариант. Много здрави, достатъчно мощни и с лекота събират четиричленно семейство от високи хора. Колкото до по-престижните марки - след 7 - 8 години всички стават опели.