От компанията не разкриха подробности за модела, но според информациите, той ще получи модернизирания "боксер" с обем 2,4 литра от новото поколение на Subaru WRX, предава Automedia.

Всъщност, новината беше разкрита от австралийското подразделение на Subaru, чиято представител потвърди пред издането Car&Driver, че автомобилът е почти готов. Той обаче не пожела да отговори на въпроса на журналистите, дали комбито Levorg наистина ще бъде оборудвано с мотора на новото WRX.

В актуалната гама двигатели на Subaru няма други агрегати, които да се справят по-добре от 1,8-литровия "боксер" (CB18) със 177 к.с. и 300 Нм, поставян на стандартния Levorg за японски пазар. Затова и единственият вариант е спортната версия на модела да получи доработения 2,4-литров мотор, чиято мощност ще бъде 272 к.с. При новото WRX STi същият този двигател ще развива над 400 к.с.

Засега всички версии на Subaru Levorg разчита на вариатор Lineartronic с ръчен режим и осем виртуални предавки. На теория обаче спортната модификация с 2,4-литров мотор може да се върне и към механичната скоростна кутия с 6 предавки. Това ще стане ясно след премиерите на двата модела - WRX и "напомпания" Levorg, които са насрочени за есента на тази година.