Става дума за Kodiaq RS, чиято кабина бе разкрита чрез нови снимки.

Оформлението на интериора ще бъде познато от стандартните версии на джипката, но тук ще видим голямо количество кожа алкантара и червени декоративни шевове. Воланът ще бъде малко по-дебел от стандартния и ще има плосък долен край - характерна опция за спортно ориентираните машини, предава Autoclub.

От стандартния Skoda Kodiaq спортният вариант ще се отличава с по-агресивна предница, подсилени предни колони, напълно светодиодни предни фарове, както и 20-инчови алуминиеви джанти. Джипката ще бъде задвижвана от мощен дизелов мотор, който никога досега не е монтиран на автомобили от чешката марка.

Спортният кросоувър ще разчита на двулитров дизелов двигател BiTDI с мощност 240 "коня". Агрегатът ще работи съвместно с роботозирана автоматична скоростна кутия с две сцепления. Чешката джипка ще е 4х4.

Шкодата ще ускорява от място до 100 км/ч за 6,5 секунди, а максималната скорост е 230 км/ч. През това лято камуфлажен Skoda Kodiaq RS стана най-бързият 7-местен кросоувър на Нюрбургринг с време 9:29,84 мин.