Гордият собственик Ритеш Неир се прибирал към вкъщи с дългоочакваната си високотехнологична придобивка. По пътя обаче завалял проливен дъжд и бронята просто паднала, предава факти.бг.

Разочарованият клиент се оплакал в Twitter на самия Илон Мъск и реакцията от Tesla не закъсняла. Коментарът на компанията гласи, че проблемът се проучва и "ние не произвеждаме така колите си".

Случаят с "Tѐслата" на Ритеш Наир обаче изглежда не е изолиран. Час след туита му друг собственик на Model 3 се оплаква от абсолютно същия проблем - задната му броня паднала по време на дъжд.

Според коментарите под двете публикации не е изключено странният недостатък да се дължи на специална екранировка под електромобила, която при валеж запращала голямо количество вода към задната броня. Конструкцията била такава, че пръските буквално били загребвани и в крайна сметка теглото и налягането на водата избутвали бронята от държачите.

В коментарите под поста на Ритеш Наир са били споделени още снимки на некачествени автомобили на Tesla, при които има кондензация във фаровете, напукани пластмаси или счупени защитни елементи - всичко това на автомобили на няколко седмици.

Мнозина обвиняват за това решението на Мъск да произвежда Model 3 в палатки.

Вижте снимки на некачествените "Tѐсли" >> >> >>