Италианската компания Pininfarina беше спасена преди няколко години от индийският гигант Mahindra, а новият собственик вече започва да разкрива пълните си планове за възраждане на легендарното дизайнерско студио, което се е занимавало и с производство, предава сайтът autoclub.bg.

Компанията беше трансформирана в Automobili Pininfarina и ще произвежда електромобили, като акцентът в гамата й ще се електрически SUV возила.

Първо обаче на пазара ще се появи електрически хиперавтомобил.

Това трябва да стане към 2020 година, а цената на колата ще е почти 2 милиона евро.
„Това ще бъде  истински хиперавтомобил – обясни шефът на възродената компания Майкъл Першке. – Все още не можем да кажем много за задвижването, но пробегът с едно зареждане ще е до 500 км.
Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за по-малко от 2 секунди, което изисква смелост и хладнокръвие зад волана.

” Илон Мъск обеща същото ускорение – 1,9 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч за следващото поколение на Tesla Roadster, но все още има скептици, които се съмняват, че това наистина ще се случи.

Що се отнася до електрическите SUV модели на Pininfarina, най-евтиният от тях ще е на цена 150 000 евро, а компанията ще продължи да помага на тима на Mahindra в световния шампионат за електрически болиди Формула Е.