Шефът на компанията Tesla Илон Мъск съобщи в Twiter, че новата Tesla Model Y ще се появи на 15 март следващата година. Това обаче съвсем не означава, че дебютът на малкия електрически кросоувър ще се случи тогава.

Още повече, че компанията му търпи огромни загуби е заплашена от банкрут. Иначе идеята за малък кросоувър с индекс Y е отдавна. Този електромобил ще е снабден с вдигащи се нагори врати, подобни на тези, използвани при Model X.

Освен това в оборудването му е предвидена система за автопилот, работеща с компютър, производителността на който е 40 пъти по-голяма от компютрите в настоящите автомобили Tesla.

Иначе, що се отнася до очакваните нови масови модели, то компанията все още среща трудности с производството на Model 3, а се очаква старт на производството на електрическия камион, както и на роудстър ускоряващ до 100 за 1.9 секунди.

Плановете са камионът да се появи през 2019-а, а роудстърът - през 2020-а. Дали обаче това ще се случи, към момента няма яснота. Тенденцията е, че напоследък повечето от обещанията на Мъск не се сбъдват.