Със сигурност, в баварската компания смятат, че има смисъл това име да бъде запазено за тях, въпреки че все още не е ясно дали ще се появи модел с такова означение.

В Щатите процедурата за запазване на име не върви много бързо, което означава, че в Мюнхен ще разполагат с повече време, за да решат съдбата на М7. Само за справка – Ford имаше нужда от година и половина, за да си върне правата върху името Maverick, пише Autoclub.

Интересното е, че BMW вече притежаваше правата върху името М7 в Щатите – от 24 април до 2012 до 24 април 2018, но по някаква причина компанията е пропуснала да поднови тези права без прекъсване. Вместо това адвокатите на BMW са изчакали три дни, за да подадат документи за ново запазване на означението.

От BMW от години отричат поредицата слухове, че ще има М7. Според някои от шефовете на компанията, М-означението на моделите на BMW подсказва, че собственикът им може да се забавлява с тях и на писта, докато това едва ли ще се случи на някой, който кара 7-а серия.

Ако обаче има такива фенове на марката, то засега те трябва да се задоволят с Alpina B7 и M760i. В първия случай тунинг специалистите предлагат лимузина с 4,4-литров V8 с две турбини и мощност 600 конски сили, а във втория задвижването е поверено на 6,6-литров V12 мотор с 601 конски сили. Дори само заради тези два автомобила е малко трудно да си представим как и къде ще бъде позициониран М7.