От Audi представиха план за развитие на моделната си гама през 2018-а, от който стана ясно и какви автомобили ще покажат през настоящата година, предава факти.бг.

Освен вече анонсираните Q8 и новото поколение на А6, в следващите 11 месеца ще станем свидетели и на хечбека A1 Sportback, както и на кросоувърите SQ2 и Q3.

Подобно на настоящото А3, следващото субкомпактно А1 вече няма да се предлага във версия с три врати. Моделът ще бъде изграден върху модулната MQB платформа, на която се правят Audi TT и Q2, а производството ще бъде пренесено от Белгия в завода на Seat в Испания. Audi SQ2

Наточеният SQ2 пък ще получи двулитров четирицилиндров турбомотор от Audi S3, като мощността при SQ2 ще е от порядъка на 300 конски сили, а максималният въртящ момент ще е 380 Нм.

Кросоувърът Q3 също ще се прави на MQB платформата, като базовия му агрегат ще е трицилиндров.

През 2018 година Audi ще представи и изцяло електрическия кросоувър е-Tron. Прототипът на този електромобил e-tron Sportback беше показан на автомобилното изложение в Шанхай през 2017 година. Концепцията беше оборудвана със силов тракт, мощността на който беше 503 конски сили.