Автомобилите в класацията ни са избрани по напълно субективни причини и са подредени по-азбучен ред. В списъка ни има както суперколи, които едва ли някога ще можем да караме, така и доста достъпни машини, които са напълно реален избор.

Alpine A110
Тази спортна кола най-вероятно няма да бъде произведена в огромни количества, но въпреки това е глътка свеж въздух, защото сериозно се различава от станалите направо задължителни голяма радиаторна решетка и изкуствено "напомпани" агресивни черти. Това естествено не значи, че Alpine A110 е със "спокоен" дизайн. Автомобилът се задвижва от 1.8-литров с мощност от 249 к.с. и 320 Нм въртящ момент.

Вижте как изглежда Alpine A110 >> >> >>



Dacia Duster

Новият SUV на Dacia най-вероятно ще се превърне в един от най-продаваните нови SUV модели в България и за това си има причина - цената. Друг интересен факт е, че българинът Емануил Клисаров е човекът, създал дизайна на колата.

Вижте как изглежда новата Dacia Duster >> >> >>


Ford Fiesta ST
Този малък хечбук се задвижва от 1.5-литров 3-цилиндров бензинов EcoBoost двигател с мощност от цели 200 к.с.и 290 Нм въртящ момент. Няма как подобна любопитна комбинация да не намери място в класацията ни. Междувременно поръчките на Ford Fiesta ST във Великобритания са се оказали почти двойно повече от предвижданите.

Вижте как изглежда Ford Fiesta ST >> >> >>



Honda Civic Type R
Лично за мен това е най-добрата кола, дебютирала през 2017 година. Обективно погледнато, това е най-евтината нова кола в България с мощност над 300 к.с. Цената на Honda Civic Type R е 70 990 лв., а задвижването идва от 2.0-литров VTEC турбо агрегат с 320 "коня" и 400 Нм въртящ момент.

Вижте как изглежда Honda Civic Type R >> >> >>



Lamborghini Urus
Първият супер SUV, задвижван от 4.0-литров V8 мотор с мощност от 650 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Освен върховите характеристики дизайнът е типичният за марката, а по думите на италианците 4х4 възможностите също са безкомпромисни.

Вижте как изглежда Lamborghini Urus >> >> >>



McLaren Senna 2018
Новият състезателен McLaren е най-екстремния за цялата история на марката, а името му е посветено на великия състезател от Формула 1 Аертон Сена. В колата са използвани множество технологии от Формула 1, а задвижването е поверено на 4.0-литров V8 с мощност от 800 к.с. и 800 Нм въртящ момент.

Вижте как изглежда McLaren Senna 2018 >> >> >>



Mercedes-Benz CLS
Mercedes за пореден път са надминали себе си, а новият CLS е най-красивият и стилен немски автомобил на 2017 година - както може лично да се уверите от снимките на модела.

Вижте как изглежда Mercedes-Benz CLS >> >> >>



Skoda Karoq

Чехите представиха един много стабилен и надежден всъдеход, който освен превъзходните си технически характеристики изглежда и доста свежо. Друга приятна особеност е, че този наистина добър всъдеход има начална цена от едва 40 000 лв.

Вижте как изглежда Skoda Karoq >> >> >>



Tesla Roadster

Най-бързо ускоряващия автомобил на планетата - от 0 до 100 км/ч става за 1,9 секунди. Въртящият момент пък е цели 10 000 Нм. Максималната скорост на електромобила ще е около 400 км/ч, а с едно зареждане на батерията ще могат да се изминат 992 километра. Продажбите обаче ще започнат едва през 2020 г.

Вижте как изглежда Tesla Roadster >> >> >>


Volkswagen Polo

Новото Polo вече не е така компактно, като своите прадеди от 90-те. Всъщност големината му е сходна с тази на Golf III и Golf IV. За сметка на това новото Polo е доста комфортно има приятен екстериор и след 10-20 години може да замени масово срещаните Golf-ове по родните пътища.

Вижте как изглежда Volkswagen Polo >> >> >>



Volkswagen Arteon

Флагманът на VW е само малко по-скъп от Passat, но за по-малко от 65 000 лева вие може да станете собственик на този стилен седан със скосен покрив и доста голям багажник. Някои дори нарекоха модела най-красивия Volkswagen, и ако говорим само за настоящата гама, то това наистина е така.

Вижте как изглежда Volkswagen Arteon >> >> >>



Volvo XC60
През 2017 година EuroNCAP е провела множество краш тестове, но от всички тях Volvo XC60 изпъкна, като най-безопасния автомобил на годината. Това се дължи предимно на системите за безопасност. Всъщност всички системи от върховото XC90 са включени и в XC60. За сметка на това, XC60 е по-евтино и компактно.

Вижте как изглежда Volvo XC60 >> >> >>