"Това е комбинация между E-Cass and S-Class, но и нещо много повече", така накратко описват колата инженерите на Mercedes. Автомобилът е базиран на модулната платформа MRA, но много от елементите в интериора, технологиите подпомагащи шофьора и електрониката идват от върховия S-Class.

Вижте как изглежда новият Mercedes-Benz CLS >> >> >>


Въпреки взетите на заем елементи, новият CLS е уникален. Моделът идва с изразителни и агресивни фарове, скосен покрив и дизайн, подчертаващ, че макар да има 4-врати, то CLS е по-близък по дух до спортните купета.

Интериорът може да се опише само с една дума - превъзходен. Но ако трябва да задълбаем, то се откроява големия дисплей, сливащ в едно таблото с инструментите и инфотейнмънт системата. Линиите са много плавни, отворите на климатика са доста красиви, а тапицерията е на премиум ниво.

Mercedes-Benz CLS успява да съчетае в едно не само спортния стил и луксозния интериор, но и практичността - багажникът има свободно място от 520 литра.

Двигателната гама на немското купе включва и хибрид, съчетаващ 3.0-литров 6-цилиндров редови турбо двигател с електромотор, като комбинацията има мощност от 383 "коня".