Автомобилът е част от проекта „Кортеж”, в който са включени лимузината на Путин, луксозен седан за висшите руски чиновници и високопроходими, но стилни коли за "руското НСО".

Вижте как изглежда чиновническият седан >> >> >>


Проектът е под ръководството на НАМИ (Националния научно-изследователски автомобилен институт), но чисто технологично колите няма да са изцяло руски - Porsche помагат за разработката на двигателите и трансмисиите.

Машините ще се сглобяват в завода на УАЗ и ще носят емблемата на новосъздадената марка Aurus (името е смесица от думите Aurum - злато, и Russia).

Нова УАЗ-ка се разпада пред очите на Путин >> >> >>


Що се отнася за тествания луксозен седан във видеото, то за него се знае, че се задвижва от V8 бензинов двигател с мощност 650 к.с., който е комбиниран с 9-степенна автоматична трансмисия.

Лимузината на Путин обаче ще се задвижва от V12 агрегат с 850 к.с., а останалите автомобили от проекта ще разполагат с 2.0-литров 4-цилиндров мотор с 250 к.с.

Външният вид, интериорът и всички подробности за автомобилите ще бъдат разкрити през 2018 година - след провеждането на президентските избори в Русия.


Руснаци шокирани от "качеството" на нов автомобил произведен в завода на УАЗ >> >> >>