От години се спекулира с възраждането на Волга. В последно време производителят ГАЗ се реши на тази стъпка, но вместо елитен автомобил за партийните величия и столични таксита, новата Волга ще бъде... баничарка.

Научете повече за новата Волга-баничарка >> >> >>



Новината обаче е обнадеждила мнозина руснаци, защото все пак говори за възраждане на култовата марка.

Руският дизайнер Aлександър Сторм от Казан показа своята концепция Волга 2020, която е впечатлила шефът на корпорацията „Русские машины“, която е отговорна за производството на ГАЗ, предава руският канал 360tv.

В края на миналата година се появи друга любопитна концепция, целяща да повдигне интерес към възраждането на Волга.

Концепцията ГАЗ 5000 GL впечатлява с ниския си профил и елегантна стойка, докато дизайнът на Волга 2020 е малко по-традиционен, но включва доста хромирани и LED елементи, както и панорамен покрив.

Вижте концепциите за нови Волги >> >> >>



За жалост, няма никаква информация относно плановете на ГАЗ наистина да възроди елитният съветски седан, носещ "емблемата с еленчето". Всъщност, всички факти говорят за обратното - предвид наложените санкции намирането на пазар за луксозния руски автомобил извън Русия ще е много трудно.

Надеждата умира последна, а ние можем да сме сигурни, че дори и новата Волга да не види бял свят, то поне талантливите руски дизайнери ще продължат да представят своите оригинални концепции. Не е изключено някои тунинг маниаци да се вдъхновят от тези проекти и да ги реализират в малка серия.

Вижте луксозните руски автомобили на Bilenkin Classic Cars >> >> >>