Volvo Cars прави голяма стъпка в прехода към електрическо задвижване на своите автомобили. Компанията обяви, че от 2019 година всеки модел ще е снабден с електрически мотор и така ще постави електрификацията в основната на бъдещия си бизнес, предава Mobile Bulgaria.

Volvo Cars обещава, че ще представи портфолио от електрически автомобили в цялата си моделна гама, като ще предложи напълно електрически модели, plug in хибриди и т.нар. меки хибриди. В допълнение компанията обяви, че ще пусне 5 изцяло електрически автомобила между 2019 и 2021 – три от тях ще са модели на Volvo, а два ще са мощни модели с марката на Polestar.

Тези пет модела ще бъдат съпроводени от серия от бензинови и дизелови plug in хибриди и меки хибриди с 48-волтова опция за всички модели. Това означава, че в бъдеще няма да има автомобили Volvo без електрически мотор, а тези с двигатели с вътрешно горене постепенно ще бъдат заменени от модели с ДВГ и електрически опции.

Volvo Cars планира до 2025 година да продаде 1 милион електрифицирани автомобили, а към същата година компанията възнамерява да има производство, което е с нулев въглероден отпечатък.