По информация на портала BMW Blog, става въпрос за новото М8, което ще се предлага с 3 типа каросерии.

Модела ще има версия с две врати, с 4 врати и кабриолет.

Първото М8 се очаква да е купето с две врати, като по все още непотвърдена информация, то ще се появи на бял свят през 2019 година. Откритият вариант и купето с четири врати ще се появят година по-късно.

Пак по неофициални данни, най-наточените "осмици" с индекс М ще разполагат с четирилитров V-образен осемцилиндров мотор с два турбокомпресора. Мощността на този агрегат ще е от порядъка на 600 конски сили и той ще бъде в състояние да ускори колата от място до 100 км/ч за под 4 секунди, предава Факти.

Иначе и трите версии на новата осма серия ще бъдат построени на базата на "седмицата", а външността им ще е близка до тази на концепцията Gran Lusso, разработена от баварските специалисти съвместно със студиото Pininfarina.

Вижте как изглежда концепцията Gran Lusso >> >> >>



Ще припомним, че първата и единствена до този момент осма серия на BMW се произвеждаше през периода 1989 - 1999 и автомобилите от нея бяха оборудвани с V8 и V12. От първата осма серия бяха произведени малко над 31 000 бройки.

Тогавашната М-версия беше направена в един-единствен екземпляр, който се появи в качеството на прототип. Тогава от ръководството сметнаха, че подобен автомобил няма да има комерсиален успех и стигнаха само до 850 CSI.

Що се отнася до предстоящата, втора генерация на BMW 8er, то баварците вече патентоваха моделите 825, 830, 835, 850, 845, 860, M850 и M8.