Lamborghini Aventador се появи на бял свят преди 6 години и зарадва феновете на суперавтомобилите с красива визия и мощен V12 двигател. Това обаче не бе достатъчно на италианците, а те създадоха някои доста интересни и лимитирани версии на модела.

Вижте най-лудите превъплъщения на Lamborghini Aventador >> >> >>


Lamborghini Aventador J
Този наистина радикален роудстър не само си няма покрив, но не разполага дори с предно стъкло. Ревът на двигателя достига безпрепятствено до шофьора, а намаленото теглото прави колата още по-динамична. За задвижването продължава да отговаря стандартна версия на 6,5-литровия V12 агрегат, който има 700 к.с. и 689 Нм въртящ момент. От Aventador J е произведена само една бройка, а въпреки своите странности, автомобилът може да се кара съвсем законно и извън пистата.

Lamborghini Veneno

Още един радикален и силно модифициран вариант на Aventador. Дизайнът е ултра агресивен и аеродинамичен, а мощният V12 агрегат разполага с допълнителни 40 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,8 секунди, а максималната скорост е над 350 км/ч. От Veneno са произведени едва 3 бройки, продадени на цена от 3 120 000 евро. Феновете сравняват колата с батмобила на Батман, но истината е, че Veneno е дори по-красив.

Lamborghini Veneno Roadster

Година след появата на радикалния Veneno от Lamborghini представят и откритата му версия. Италианците произвеждат 9 бройки от роудстъра, а всяка от тях е има цена от 3 300 000 евро без ДДС. Характеристиките на Veneno са запазени, като единствено ускорението от 0 до100 км/ч е с една стотна по-бавно.

Lamborghini Centenario
Това е най-мощната вариация на Aventador и това не е случайно, защото Centenario е създаден, за да отпразнува 100-годишнината на бащата на Lamborghini - Феручо Ламборгини. Автомобилът разполага със завиваща задна ос, множество карбонови елементи, а 6,5-литровият V12 двигателя вече притежава цели 770 "коня". От модела са произведени 40 бройки - 20 купета и 20 роудстъра.