Вижте снимки >>

Италианците са горди от факта, че 488 Spider е най-мощният им роудстър с V8 мотор - суперавтомобилът се задвижва от 3.9-литров туин-турбо двигател с мощност от 670 к.с. и 760 Нм въртящ момент.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3 секунди, а до 200 км/ч – за 8,7 секунди.

Визията на Ferrari 488 Spider съвсем естествено се доближава до тази на Ferrari 488 GTB. Супер-роудстърът разполага с големи въздухозаборници, вграден заден спойлер, широк преден спойлер и аеродинамично дъно на каросерията, снабдено с генератори, активиращи се от завихрянето на въздуха.

Ferrari обяви още, че 488 Spider е най-мощният модел на марката със свалящ се твърд покрив, който се прибира за 14 секунди. Освен това 488 Spider е и най-аеродинамичният роудстър на Ferrari.

Шасито на суперколата се състои от 11 различни алуминиеви сплави, комбинирани с други олекотени материали, сред които и магнезий. В резултат на това ефективността на шасито се е увеличила с 25%, а твърдостта на конструкцията не отстъпва на тази на купето 488 GTB.

Ferrari 488 Spider ще направи публичния си дебют през септември - на автошоуто във Франкфурт, а продажбите на италианския роудстър ще стартират преди края на тази година.

ВИДЕО >>