Британската компания заявява по повод новата си кола, че тя е "най-интензивния и вълнуващ автомобил създаден досега".

Екстериорът на Vulcan предлага мощна доза агресия, а предницата интегрира в едно радиаторната решетка и предния сплитер.

Вижте снимки >>

Агресивният стил е виден и отзад, където е разположен масивен спойлер, като задната броня също е с нетрадиционен дизайн.

Тъй като колата може да бъде шофирана само по пистата, Aston Martin са изградили нейния монокок от въглеродни влакна, а диференциалът е с ограничено приплъзване. Състезателният модел може да се похвали и със спирачна система от Brembo с керамично-карбонови дискове.

Vulcan разчита на 7.0-литров V12 двигател, който генерира над 800 к.с. От Aston Martin обаче са запазили в тайна останалите характеристики на колата. Знае се само, че тя ще бъде с 6-степенна секвенциална трансмисия.

Суперколата разполага още със специално окачване с регулируеми амортисьори. Освен това има и система за тракшън контрол и настройвана от водача антиблокираща спирачна система.

Главният мениджър на Aston Martin, Анди Палмър е заявил, че "Vulcan е рядко срещан и вълнуващ суперавтомобил, който е проектиран с цел да достави истинско удоволствие от шофирането".

Анди Палмър завършва с думите, че "Vulcan е спортен автомобил за истинските любители на спортните автомобили" и добавя, че колата ще постави "изцяло нов стандарт в класа на ултра-луксозните суперколи".

Aston Martin Vulcan ще бъде произведен едва в 24 бройки, а своя публичен дебют суперколата ще направи на автошоуто в Женева.