Rolls-Royce отдавна са уклончиви по въпроса за създаването на SUV, но изпълнителният директор на компанията - Торстен Мюлер-Отвос и председателят на марката - Петер Шварценбауер официално са заявили в писмо, че Rolls-Royce ще създаде свой високопроходим модел.

Аристократичният автопроизводител избягва да нарича новия си автомобил кросоувър, но британците заявяват, че той ще може да се движи по-всякакъв терен и ще бъде с висок пътен просвет.

От британската марка съобщават, че високопроходимото возило ще бъде повече от луксозно и "ще пренесе Духа на Екстаза в бъдещето".

Припомняме, че "Духът на Екстаза" се нарича сребристото украшение, стоящо на капака на всеки един автомобил на Rolls-Royce.

Моделът няма да изневери на своето стилно и елегантно потекло, като засега се знае само, че автомобилът ще бъде разположен на напълно нова алуминиева платформа.

Според последните слухове кросоувърът ще носи името на най-големия диамант в света - Cullinan, а списание Autobild твърди, че луксозната машина ще дебютира през 2018 година и ще използва компоненти от очакваното BMW Х7.