С искрящо бял цвят и със затаената във формите му мощ, автомобилът напомня на имперските бойци от армията на Дарт Вейдър, но за разлика от многобройната клонирана армия на лорд Вейдър, BMW Stormtrooper е уникат.

Вижте снимки >>

"Имперският" кабриолет е базиран на BMW M6 E64 и за него може да се каже, че е кабрио версията на показания преди година Bullshark.

Кабриото е преминало сериозни визуални модификации.

Предният и задният капак, броните, задните калници, както и всички аксесоари към тях са нови и ръчно изработени. Добавени са и нови фарове с интегрирани дневни LED светлини, а стоповете също разчитат на светодиоди.

Купето е покрито с трислойна бяла перла, а гюрукът е решен в кафяво. Промените се допълват от черни 20-цолови джанти.

Стилен кожен салон в кафяво и искрящо бели гърбове на предните седалки и колани описват най-добре интериора на BMW Stormtrooper.

Промени по двигателя не са правени, а тунингованото от българските специалисти кабрио се задвижва от 5.0-литров V10 двигател с 507 к.с. и 520 Нм въртящ момент.

Студиото съобщава, че колата вече е при собственика си, а той ѝ се наслаждава "по серпентинените пътища на австрийските Алпи".

От Vilner допълват, че може да произведат още 10 броя BMW Stormtrooper, но повече подробности за това ще бъдат обявени скоро.