Едно след друго падаха покривалата на уникални модели за 2014 г. пред клиенти – настоящи и бъдещи, гости и журналисти.
Хитът обаче се оказа последният разкрит мотоциклет. Това е прототипът Ducati Desmosedici GP13 на заводския отбор на марката в MotoGP - Ducati Team. За първи път у нас пристига състезателен прототип и то от сезон 2013 г.
Далеч по-сериозни бяха новите модели на Ducati. Единият от тях е Diavel, който бе показан преди по-малко от месец в Женева. Обновеният байк е с новия мотор Testastretta 11° DS, нова изпускателна система и други елементи. Той е с мощност 162 к.с. и тегло от 205 кг.
Вижте снимки >>
Друг хитов модел e Monster 1200. Мотоциклетът бе представен на изложението EICMA в Милано през 2013 г., а през януари 2014 г. от производствената линия слезе първият мотоциклет. Monster 1200 има мощност от 135 к.с., а версията 1200 S е с 10 коня повече.
Супербайкът Ducati 899 Panigale е третата премиера у нас, а световното представяне на мотора бе във Франкфурт миналата година. По-малкият брат на 1199 Panigale е с мощност 148 к.с. и сухо тегло 169 кг. Байкът е с фирмените технологии Ducati Quick Shift (DQS), системата Ride-by-Wire, тристепенна ABS, Ducati Traction Control (DTC) и Engine Brake Control (EBC).
Другият хит на вечерта, който бе показан, е най-бързият мощен сериен мотоциклет, правен някога в Борго Панигале – специалната версия на Panigale, супермощният и супербърз 1199 Superleggera. Този модел за 2014 г. бе представен в Милано през ноември - това е машина, която задоволява неограничените желания на всеки мотоциклетист.
Мотоциклетът е коктейл от скъпи материали като титан, манган и карбон, като така се постига уникално съотношение на тегло към мощност. Самото име Superleggera в превод от италиански означава Суперлек. Мощността на мотоциклета е над 200 к.с., а теглото – само 155 кг. Споменатата по-горе електроника присъства в пълния си арсенал и на този мотоциклет.
Всички почитатели на двуколесните ще могат да се насладят на отблизо на ексклузивните машини до 13.04.2014 г. В Paradise Center Sofia ет.1