Превозното средство се нарича Light Tactical Combat All-Terrain Vehicle (L-ATV), съобщиха от компанията, цитирани от "Фокус".
Армията на САЩ работи по специална програма, за да подмени използваните досега джипове „Hummer” (познати като Humvee) с т.нар. леки боеви тактически превозни средства. Процесът на подмяна се извършва в момента и включва замяна на използваните досега при операции и мисии AM General Humvee.
Въпреки развитието на Humvee, все по-често се налага използването му в тактически задачи, за които той не е бил първоначално предназначен. За да го замени, американската армия работи по няколко инициативи в краткосрочен и в дългосрочен план.
Краткосрочните усилия са оборудване с нови машини, а дългосрочните се фокусират върху научни изследвания и оценка на технологии, под формата на различни прототипи на превозни средства.
Разработката на Oshkosh - Light Tactical Combat All-Terrain Vehicle (L-ATV) предлага несравними възможности за проектиране, интегриране и поддържане на превозни средства, използвани в мисии.
„Независими изпитания доказват, че Oshkosh L-ATV осигурява същото качество, при каране със скорост, 70 процента по-висока от досегашната”, заяви Джон Брайънт, старши вицепрезидент на Oshkosh Defense.